Cercant un logotip

Concurs per triar el logotip del projecte

Una alumna del centre ens ha fet arribar el següent suggeriment: «Necessitam un logotip del projecte per posar a les circulars, xarxes socials…». Ens ha semblat molt interessant, així que us convidem a totes les persones que doneu vida en aquest centre a posar a prova la vostra originalitat i creativitat i participeu al concurs per escollir el logotip del projecte Quin pati volem?

Qui pot participar?

Tots els membres de la comunitat educativa del CEIP Aina Moll i Marquès, és a dir, alumnat, famílies, professorat i personal no docent (monitors de menjador, activitats extraescolars, neteja…).

Quin és el termini de presentació de propostes?

Del 9 al 19 de desembre a les 14:00h. Es poden lliurar a la bústia del projecte, al hall o enviar-lo en format digital a elpatiquevolemceipainamoll@gmail.com.

Com s’escollirà el logotip premiat?

Dia 19 la Comissió de pati farà una preselecció de les 15 millors propostes en base a criteris tècnics i artístics. Els preseleccionats s’exposaran fins dia 20 de desembre, dia en què estudiants, famílies, professorat i personal no docent, votaran de forma presencial i individual aquell que considerin el més adequat. La votació es farà de les 13:30h a les 18:30h a la paradeta informativa situada a l’entrada de l’edifici, coincidint amb la festa d’activitats extraescolars organitzada per l’Ampa.

Quin és el premi?

La proposta guanyadora serà l’emprada per representar el projecte i, a més a més, el seu/va creador/a rebrà un bo de 50 euros per a llibres.

Bases del concurs:

  • Cada participant pot enviar un logotip indicant a darrere el seu nom i llinatges i el curs al qual pertany (o relació amb el centre).

  • El logotip ha de ser un dibuix original, fet a mà o ordinador i amb format quadrat (mínim 5x5cm i màxim 20x 20cm).

  • En cas que el logotip guanyador sigui d’un adult, el bo de compra el rebrà la proposta més votada d’un estudiant.

Quines són les característiques d’un bon logotip?

Un logotip és un conjunt de símbols, formes, colors i lletres que s’associen a una organització, una entitat o un projecte i reflecteix (o hauria de fer-ho) la seva identitat. En el nostre cas, representarà el projecte de millora de pati. El logotip estarà present en cadascuna de les accions de comunicació i serà sempre l’atribut més identificatiu de la imatge del nostre projecte. Assegurar-se que representa el projecte de forma adequada ha de ser l’objectiu prioritari a l’hora de dissenyar-lo.

Així, un logotip ha de ser:

  1. Memorable. Qualsevol persona que vegi les nostres circulars o el blog ha de poder recordar el logotip després d’haver-ho vist, i ha de poder recordar el projecte al qual representa. Ajuda el fet que tingui algun detall que ho faci especial, que cridi l’atenció.

  1. Rellevant. Ha de tenir una raó i un per què. Si et demanen per què aquest color o per què aquesta font has d’haver pensat que reflecteixi el que el projecte necessita.

  1. Únic. El seu logotip ha de ser raonablement diferent a qualsevol altre.

  1. Senzill. El mercat està ple de logotips, alguns més simples, uns altres més complicats. Són els primers, no obstant això, els qui més probabilitats tenen de ser recordats.

PARTICIPA I TRANSFORMA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s